Лятна читалня на открито за деца в Пловдив! Входът е свободен, материалите - осигурени

Автор: Plovdiv Now 6745
Лятна читалня на открито за деца в Пловдив! Входът е свободен, материалите - осигурени

Лятна читалня на открито се провежда вече в Пловдив.

Кампанията е тридневна и ще се проведе от 1 до 3 юли пред Пеещите фонтани в Цар-Симеоновата градина, под чинара, на амфитеатралните дървени стълбички. Децата ще имат възможността да се запознаят с най-новите издания на детски книжки и ще получат специални награди за летния сезон.

И тази година лятната читалня е част от програмата на "Младия Пловдив чете". Ето и пълния списък със събития:

1 юли - Мария Донева представя книгата „Нетърпение в кутия;

2 юли, 11:00 ч. - Зорница Христова ще разкаже на децата за вкуса на победата и живота в древния свят с книгата „Един ден в музея“;

3 юли, 10: 00 – 12:00 ч. - В третия ден от „Лятната читалня на открито“ за единадесети път Пловдив ще се включи в Световен ден на рисуването – „Drawing Day, България, да рисуваме заедно!".

Малчуганите ще могат да участват в маратон за създаване на творби на открито, завършващ с импровизирана изложба на тема „Промяната“.

„Drawing Day, България, да рисуваме заедно!“ е част от Програмата на „Спорт и младежки дейности“, а директорът на Дирекцията Петър Зехтински ще награди участниците в изложбата. Тя ще бъде съставена от рисунките на децата в самия ден и подредена около Пеещите фонтани до 12.30 ч.

Входът за събитията е свободен, а материалите са осигурени.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина