Квартет от възпитаници на водещи европейски консерватории с концерт в Балабановата къща

Автор: Plovdiv Now 254
Квартет от възпитаници на водещи европейски консерватории с концерт в Балабановата къща

Следващият интересен концерт от програмата на фестивала "Дни на музиката в Балабановата къща" е с участието на удивителен квартет от Великобритания. Квартет „PORTORIUS” е създаден през 2017 в престижния музикален университет „Гилдхол” (Guildhall School of Music and Drama) в Лондон от млади музиканти, възпитаници на водещи европейски консерватории.

Съставът включва цигуларите София Проданова и Никол Петрус Баракс, виолиста Диого Рамос и виолончелиста Натан Розети. Техни преподаватели са Krysia Osostowicz, членовете на квартетите „Dante” и „Endellion”, както и Simon Rowland-Jones.

„PORTORIUS” участва в майсторските класове на изтъкнати камерни музиканти, като всеки един от младите инструменталисти има солова и оркестрова кариера. Сред последните изяви на квартета е участието му във „Vilalte Chamber Music Festival” - Франция, концерти в цяла Великобритания и демонстрации и концерти по време на „Final Conference on Improvisation of the METRIC project” в Консерваторията „Felix Mendelssohn Bartholdy” в Лайпциг.

Концертът на Квартет Portorius е на 27 юли 2019 г. от 18:30 ч. в Балабановата къща. 

PORTORIUS QUARTET (Великобритания)
СОФИЯ ПРОДАНОВА – цигулка
НИКОЛ ПЕТРУС БАРАКС – цигулка
ДИОГО РАМОС – виола
НАТАН ДЖОРДЖЕТИ – виолончело

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина