Купища боклуци и зловоние посрещат кандидат-студентите край ПУ

Автор: Plovdiv Now 4812
Купища боклуци и зловоние посрещат кандидат-студентите край ПУ

Едно от най-елитните учебни заведения в Пловдив се превръща в отблъскваща гледка в разгара на кандидат-студентския сезон. Причината – преминаващите се сблъскват с преливащи кофи за боклук, неприятна миризма и изхвърлени домашни електроуреди на всеки метър покрай университета. За това сигнализира възмутена читателка. 

„Всеки ден от ОП „Чистота” изпразват кофите за боклук, но и с пръст не пипат нищо около тях. Няма кой да прибере кашоните, падналите от бурята преди няколко седмици клони, а от няколко дни на място има и захвърлен хладилник!”, коментира разгневената ни читателка. По думите й, проблемът е от години, а през летния сезон покрай университета се носи неприятна миризма.

Проверка на място установи, че дори и по-малките кошове за отпадъци са в плачевно състояние, след като пострадаха при последната голяма буря. Повечето от тях са били пълни с вода,  в която са се разградили част от изхвърлените картонени отпадъци. „Ароматната” смес вече е в твърдо агрегатно състояние, а нивото й постепенно намаля. По нищо не личи обаче да е била почистина.

Читателката ни споделя, че нееднократно е подавала сигнали до компетентните органи. В дългосрочен план обаче, проблемът продължава.

„Това е едно от лицата на Пловдив. В момента идват деца от други градове, за да се запишат за първи курс. А ние ги посрещаме по този начин! Нелепо е!", смята жителката на близките жилищни блокове. Преливащите контейнери са честа гледка не само по улица "Цар Асен", но и в цялата централна част на града, допълват студенти.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина