Красива ромска булка събра погледите в центъра на Пловдив СНИМКИ

Автор: Валерия Василева 19247
Красива ромска булка събра погледите в центъра на Пловдив СНИМКИ

Сватбена фотосесия внесе още малко празничност в днешния празничен ден в Пловдив. Младоженци, на които им предстои да си кажат заветното "да", избраха Цар Симеоновата градина за своите сватбени снимки и, независимо от хапещото време, се позабавляваха пред погледите на пловдивчани.

Ромската двойка беше заложила на традиционните аксесоари и облекло за етноса си: младоженецът, разбира се, беше с бяло сако и черна риза, а булката беше "избягала" от невинното бяло и беше обякла кремава рокля, богато украсена с дантела. Червеният колан изглеждаше доста дръзко и смело и привличаше погледите на любопитните. Както впрочем и многобройните златни накити, щедро накичили булката.

Както е известно, при ромите сватбата продължава три дни. На втория ден те отиват на ресторант. На третия роднините на младоженеца завеждат булката в бащината къща да си измие косата. Докато гостуват, се приготвя ядене и пиене и се веселят до късно.

Според правилото при ромите, младото семейство трябва да живее поне една година заедно с родителите на младоженеца, като се учи от опита на възрастните във всичко и най-вече, за да може булката да възприеме обноските на семейството, в което е дошла.

Колкото и да продължи сватбата на днешните младоженци, ние им пожелаваме дълъг семеен живот!

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина