Кметът на “Централен“ събра пловдивчани и публично отчете работата си

Автор: Plovdiv Now 5341
Кметът на “Централен“ събра пловдивчани и публично отчете работата си

„През изминалите 4 години район „Централен” се промени много, промени се към добро. Вярвам го, а и гражданите го виждат”, заяви кметът на район „Централен” Георги Стаменов, който снощи направи публичен отчет за свършеното през мандата. Той изтъкна, че обектите, с които най-много се гордее, са възраждането на парк „Бунарджика” и новата галерия „Капана”. Именно изложбената зала бе мястото, което неговият екип избра за среща с жителите на района.

Всички големи пътни артерии в „Централен“, сред които бул. „Васил Априлов“, бул. „Руски“, бул. „Марица-юг“, бул. „Княгиня Мария Луиза“,  ул. „Гладстон“, част от бул. „Христо Ботев“, са изцяло обновени, ремонтирани са още десетки други улици, като същевременно е изградено ново енергоспестяващо осветление, посочи Георги Стаменов. Извършен е също ремонт на дворове и площадки в детските заведения, поставено е видеонаблюдение, санирана е детска градина „Зора“. Нови 2100 паркоместа са направени на мястото на премахнатите 1300 метални гаражни клетки, открити са над 60 нови детски, спортни, фитнес площадки и места за разходка на домашни любимци.

Благоустроената по оперативна програма „Региони в растеж“ зона между булевардите „Княгиня Мария Луиза“, „Източен“, „Марица-юг“ и „Цар Борис III Обединител“ стана едно от най-добрите места в района. Там беше приложен интегриран план за въздействие, като се инвестираха много средства в подмяната на подземната инфраструктура, ремонта на уличните настилки и озеленяване. Георги Стаменов благодари на жителите за търпението при изпълнението на този огромен проект и увери, че ул. „Неофит Бозвели“ ще е първия обект в следващия мандат, ако отново получи доверието на гражданите.

По думите му много е направено и за запазване на културното наследство. Проведени са разговори с почти всички собственици на сгради със статут на паметници на културата. Някои от тях вече реализираха одобрени проекти, които сега радват както пловдивчани, така и гостите на града. С усилията на неговия екип над 50 такива сгради  по ул. „Иван Вазов“, „Христо Г. Данов“ и Главната улица са включени в ОП „Региони в растеж“ и предстои следващата година да бъдат санирани с европейски средства.

„Всичко, което направихме, стана след стотици срещи с пловдивчани и множество публични обсъждания“, призна Георги Стаменов. Самият той в приемните си часове като кмет е провел над 3100 лични срещи с жители на района. Освен на място, по телефон и електронна поща, администрацията на „Централен“ предоставя връзка на гражданите и във Facebook, Viber, WhatsApp, Messenger и други приложения. Целта на всяко едно действие е да се подобрява непрестанно жизнената среда, като същевременно се съхраняват и утвърждават културното и духовно наследство.  

Многобройните граждани, които дойдоха в галерия „Капана“, за да чуят отчета на своя кмет, посрещнаха думите му с бурни аплодисменти. В знак на уважение той получи поздравителен адрес от името на ДКЦ I, който му връчи управителят на поликлиниката д-р Евелина Славчева, своята специална благодарност за постоянно оказваната подкрепа изразиха и хората от централния пенсионерски клуб.  Сред гостите на отчета беше председателят на Общинския съвет Савина Петкова.

От името на целия си екип Георги Стаменов благодари на жителите на „Централен“ за възможността, която са му дали да реализира много от хубавите идеи за развитието на района. 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина