Къща падна в Пловдив заради строеж, инвеститорът обеща апартамент на семейството

Автор: Милен Ангелов 23843
Къща падна в Пловдив заради строеж, инвеститорът обеща апартамент на семейството

Срути се част от къща в центъра на Пловдив. Инцидентът е станал преди минути при изкопни работи в съседен имот. Багерът е работил много близо до сградата и в един момент стената е поддала. Като по чудо няма пострадали, тъй като по време на инцидента в къщата е имало една жена,

Няма къде да отидем, това споделиха пред репортер собствениците на разрушената къща семейство Будакови. Съпрузите и синът им се опитват да спасят каквото могат от покъщнината и с тревога гледат как рухват стена след стена от единствения им дом.

Сградата е на ул. „Ниш” 3 в центъра на Пловдив.На място са екипи на Пожарната и Гражданска защита, които са отцепили района.

Къщата им е строена преди 60 години. В имота има и една по-малка постройка, която не е пострадала. Според хората от квартала багерът е закачил стената и това е причинило срутването. Други коментират, че в основата на изкопа са забивани лайсни, с които се правят подпори за кофраж, и това вероятно е предизвикало срутването от вибрациите.

В продължение на повече от половин час пострадалото семейство се опитва да се свърже по телефона с инвеститора на строежа, като в крайна сметка се свърза с него.

Изпълнителят Иван Христозов обеща апартамент на 500 метра от разрушената къща на пострадалото семейство Будакови. Той дойде на ул. „Ниш” 3. „Аз поемам ангажимента да възстановя всичко”, заяви Христозов. Обеща, че утре ще се срещне отново с Димитър Будаков и ще му преотстъпи свой апартамен, в който семейството да се настани, докато домът им бъде възстановен.

Фирма „Коси строй” е изпълнител на строителните дейности. Надежда Петрова, директор на дирекция Строителен контрол, направи проверка на книжата. От нея стана ясно, че е издадено разрешително от главния архитект на община Пловдив, одобрено тази година. Според Петрова детайлът по укрепване на сградата е изпълнен. Тя обясни, че тук градоустройството е предвидено на калкан.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина