Капана Фест 2019: Фънк, рок, блус, суинг, ска, джаз и балкански етно се леят в квартала

Автор: Plovdiv Now 17262
Капана Фест 2019: Фънк, рок, блус, суинг, ска, джаз и балкански етно се леят в квартала

Един от най-големите фестивали в страната, Капана Фест, започна вчера. Тази година фестивалът ще предложи две главни сцени.

СЦЕНА SOUL CITY е кръстена на следващия грандиозен проект на същите организатори: Soul City Festival, който ще замести есенния Капана Фест и ще се случи на Бунарджика от 13 до 15 септември. Тази сцена е посветена на фънка, соул и R&B ритмите и ще е на мястото на традиционната рок сцена на феста на ул. Е. Георгиев.

Съботата стартира със сливането на фънк, рок, блус, суинг, ска и балкански етно мотиви чието име е Acoustic Corporation, изригва в неповторим ритъм и груув с бийтмейкърите The Innkeepers и фънк-машините The Bedlam Club и ни изстрелва право в космоса с пришълците от втората главна сцена Kottarashky & The Rain Dogs Feat. легендата Конрад Хъруиг.

Неделята зазвучава с автентичния авторски хибрид от жанрове на The Lefties, продължава с лъвски пай надъхващ рок от британците LEONTAS и накрая подправя цялото изживяване с неповторимия музикален вкус на Merudia, гарниран с реге и още звучни неща, които извират право от родните ни корени.

ОТ СЦЕНА ПИРИНСКО ЛЕДЕНО (ул. Златарска, на паркинга на Халите)  ще се леe джаз, етно и алтернативнa музикална магия, сътворена от виртуозни музиканти от България, Германия, Франция и САЩ.

В събота приказката започва с Tales from Bulgaria – The Medium Band и жанровете се преплитат с експериментаторите от Германия MND TRCK!

В неделя се потапяме в свръхестествено изживяване с хипнотизаторите IRFAN, а голямата точка на програмата поставя митичният звяр Sky White Tiger от САЩ, който не подлежи на определение, но трябва да се види.

СЦЕНА ПИРИНСКО ЛЕДЕНО

Събота / 01.06

19:30 Tales from Bulgaria е най- новият проект на композитора и тромбонист Георги Корназов с участието на някои от няй-ярките джаз светила у нас: Георги Корназов (тромбон), Димитър Льолев (алт саксофон), Любомир Цанев (пиано), Михаил Иванов (контрабас), Атанас Попов (барабaни). В събота ще тръгнем с тях на едно музикално пътешествие през различни емоционални състояния, за да стигнем по-близо до себе  си.

20:30 MND TRCK имат зад гърба си години на най-оживените сцени в Германия. Те са колектив от единомишленици, които обожават да втъкават най-различни жанрове в майсторското си плетиво, съчетало нишките на миналото, настоящето и бъдещето на звука. То е бунтарско като  седемдесетарски фънк, земно като соул, многолико и многогласно като R&B и свободно като джаз. На Капана Фест ще ни представят изумителна музикална картина, допълнена с нови и още по пъстри краски от: Adino Binondo (сакс), Jan Schimmelpfennig (барабани), Кирил Зафиров (тромбон), Max Wehner (тромбон), Robin Heimann (бас) и Ruben Philipp (клавир).

 Неделя / 02.06

 19:30 Музиката на IRFAN изследва изгубеното в пластовете на времето универсално музикално наследство. Хипнотични вокали и омагьосващи мелодии и ритми са познатият почерк на групата, повлиян от сакралните и фолклорни музикални традиции на Балканите, Анатолия, Близкия Изток, както и от музикалното и духовно наследство на Византия, Средновековна Европа и античния средиземноморски свят. На 2 юни, от 19:30 ч. ще чуем творби от новия им албум Roots (2018 г.), както и музика от предишните им албуми.

21:00 Sky White Tiger (USA) Виртуозния сайк-поп проект от Бруклин, Ню Йорк, Sky White Tiger е дело на брилянтния Луис Шуадрън: мултиинструменталист, продуцент и фронтмен, свирил рамо до рамо с легенди като Дейвид Бауи и Рейдиохед. Тази година Луис се завръща в България, за да ни покани отново в своята кибер-вселена на границата между реалността и фантазията.

СЦЕНА SOUL CITY

Събота / 01.06

19:00 Acoustic Corporation e фюжън банда от любимия ни роден Пловдив. В Музиката им се преплитат стилове като реге, ска, суинг, фънк, рок и балканско етно. На Капана Фест ще ги слушаме в състав: Иво Матеев (вокали, китари, укулеле), Александър Михайлов (алт саксофон, кавал), Венелин Георгиев (тенор саксофон), Георги Узунов (бас китара), Владислав Христов (ударни, перкусии).

20:15 The Innkeepers & The Bedlam Club The Innkeepers е колектив от диджеи и бийтмейкъри, които изпълняват на живо на грамофони, семплър и дръм машина авторска продукция, гравитираща около трип хоп и джаз хоп жанровете. Добре познатите The Bedlam Club пък свирят фънк със свой собствен уникален почерк. На сцената на Капана фест двете банди ще излязат заедно с изцяло нов проект, в който бийтовете и скречовете ще се съчетаят с фънка и музицирането – един истински лайв хип хоп бенд!

21:45 Kottarashky & The Rain Dogs, Feat. Conrad Herwig (USA) Сигурни сме, че няма ценител на качествената българска музика, който да не е слушал с удоволствие Никола Груев, още известен като Kottarashky, и магьосниците The Rain Dogs. Специалитетът им е умелото миксиране на балкански бийтове с електронни, хип-хоп и джаз елементи, а ние нямаме никакво, ама никакво търпение да видим какво музикално чудо ще се случи, когато до тях застане не друг, а огромният Конрад Хъруиг – световноизвестен тромпетист и жива джаз легенда, свирил със САМИЯ Майлс Дейвис и още много титани като Франк Синатра!

 Неделя / 02.06

19:00 The Lefties определят стила си като „experimental alternative drama rock“, от което става ясно, че на Капана Фест ще ни връхлетят с драматично изпълнение, от което ще настръхнем.

 20:00 LEONTAS (UK) е британско рок дуо, родено в Лондон. Двамата чудовищни музиканти, замесени в раждането му, се стремят към нечовешки звук и силна социална и гражданска позиция, изразена в текстовете им. Тяхната музика е взривяващ микс от зверски китарени рифове, мелодични вокали и честни думи. Hear them roar

21:00 Merudia С Мерудия пътешестваме из сънища, в които летим. И все пак музиката извира от корена, не само на Ямайското реге, но и на нашите родни традиции. Предпочитат да цитират предимно себе си. Държат на думите и ги подбират внимателно. Нямаме търпение да чуем техните уникални думи и ноти.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина