Кабелен оператор разкопа без разрешение центъра на Пловдив

Автор: Plovdiv Now 8988
Кабелен оператор разкопа без разрешение центъра на Пловдив

Кабелен оператор разкопа тротоара на бул. "Христо Ботев" без разрешение от община Пловдив. Рано сутринта работници на Цифрова кабелна корпорация вдигнали плочките от южната страна на булеварда срещу Военна болница и започнали да копаят изкоп за кабелно трасе. 

Граждани, които имат търговски обекти в района, подали сигнал в кметството и попитали защо не са уведомени своевременно за изкопните дейности. Оказало се , че районната администрация също не е уведомена. На място веднага била изпратена комисия, която направила проверка и е съставила констативен протокол за нарушението. "Тези изкопни дейности трябва да бъдат съгласувани с нас, като фирмата, която ги извършва е длъжна да внесе депозит, който е гаранция, че след това настилката ще бъде възстановена. Работниците, които са били заварени в района, са отказали да подпишат протокола. От наша страна сме уведомили органите на МВР и Общинският инспекторат" , коментира за TrafficNews кметът на района Георги Стаменов. 

Репортер на TrafficNews се свърза с офиса на Цифрова кабелна корпорация на националния им телефон. Операторът не успя да ни свърже с управителя на фирмата за коментар и бяхме посъветвани да изпратим официално запитване. Очакваме отговор от компанията. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина