Българин, изложил творбите си в Италия и САЩ, празнува юбилей в пловдивска галерия СНИМКИ

Автор: Plovdiv Now 19141
Българин, изложил творбите си в Италия и САЩ, празнува юбилей в пловдивска галерия СНИМКИ

Българският художник доц. Иван Узунов ще отпразнува 60-годишнината си с изложба живопис в галерия "Възраждане". Събитието ще бъде открито в 18:00 часа на 19 юни и ще продължи до 6 юли. 

Ръководителят на катедра “Живопис” при ВТУ “Св.св. Кирил и Методий” има реализирани 23 самостоятелни изложби в България, Италия, Португалия и САЩ. Участвал е в десетки общи изложби в България и чужбина. От 1991 година насам реализира пет монументални творби в църквите "Мадона де ла Салуте", "Сан Роко", "Сан Пиетро е Паоло" и "Мадонна ди Глория" в Италия.

„Един от любимите автори на галерията, Иван ще представи ретроспекция от творби – нови и по-стари. Чудесен живописец, талантлив майстор на формите, авторът отново ще потопи зрителите в своя човешки и творчески свят, изпълнен с добри чувства, цветни копнежи, елегантна динамика на мечтанията и кокетни заигравки с живописната амалгама на таланта на твореца. Творчеството на Иван Узунов отдавна е територия на един по-добър свят, територия, защитена от пошлостта, лошотиите и чернилката. Територия, благословена с талант, лиризъм, обич и милосърдие“, разказва галеристката Краси Алексиева.  

Иван Узунов е носител на множество награди, сред които:

1999 – Награда на МОН за живопис, Национална изложба на художниците-педагози, В.Търново;

1997 –  Диплом от Папския нунций и Позлатен почетен плакет за композициите в църквата в Казоне, Италия.

1996  –  Позлатен почетен плакет за композициите в църквата Казоне, Италия.

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина