Испански уличен театър завладява центъра на Пловдив с атрактивен спектакъл

Автор: Plovdiv Now 6039
Испански уличен театър завладява центъра на Пловдив с атрактивен спектакъл

Пъстрият и много атрактивен уличен театър „Кал и Канто“ от Испания ще завладее пловдивските улици днес, 1 юни 2019 г. с представлението си „Вятърната градина“. 

Спектаклите на испанския театър са носталгични и увличащи метафори за свободата и забързания ритъм на съвременния живот, пропити от желанието за преоткриване на човешката близост и преодоляване на границите, които сами си поставяме.

Артистите ще организират също работилници за деца и младежи на възраст от 11 до 17 години и заедно с тях ще създадат вятърни кукли и хвърчила.

Театър „Кал и Канто“ е създаден през 2002 г. от Ана Ортега и Маркос Кастро. Техните уличните спектакли са участвали в редица фестивали в повече от 22 страни по цял свят. 

Започва с лаборатория, в която ще бъдат създадени вятърни кукли и хвърчила с помощта на деца и младежи на възраст от 11 до 17 години. Участниците в работилницата ще се усетят не само като зрители, но и като създатели, ще имат възможност да се присъединят към  артистичния екип на испанската театрална компания  и заедно ще представят пъстрия и атрактивен уличен спектакъл „Вятърната градина“. В него ще открием художествени метафори за свободата, за забързания ритъм на съвременния живот, които провокират желание за преоткриване на човешката близост и преодоляване на поставените от самите нас граници. Представлението предлага художествена намеса в градска среда и дава възможност за взаимодействие между професионалните актьори и участниците в организираните работилници. 

Днес работилници ще има от 15.00 до 17.00 часа, на площад „Римски стадион“, а при лошо време във фоайето на Държавен куклен театър Пловдив (ул. „Христо Г. Данов“ 14)

Представлението на уличния теетър "Кал и Канто" е от 18.00 до 19.00 часа на ул. „Райко Даскалов“ 51, пред БНБ Пловдив на Малката главна.

Проектът се осъществява от театър „Кал и Канто“, Испания, в партньорство с Посолство на Испания в България и Институт Сервантес-София и е част от програмата на Пловдив 2019.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина