Има и такива фирми! Аутсорсинг компания и служителите й преобразиха парк в Пловдив

Автор: Благовест Андонов 7875
Има и такива фирми! Аутсорсинг компания и служителите й преобразиха парк в Пловдив

Социалната отговорност на бизнеса е нещо, което рядко се вижда в днешно време в България. Една от големите компании, която има и подразделение в Пловдив, показа, че всеки трябва да има отношение към средата, в която живеем – не само на думи, но и с действия.

Днес градоначалникът Иван Тотев, районният кмет Георги Стаменов и представители на TELUS International откриха обновената зона до спортна зала „Колодрума”  -  между бул. „Менделеев” и улица „Стадион”.

Преди години паркът до кръстовището на булеварда бе в доста неугледен вид, а на ъгъла имаше  дървено заведение, чиито посетители създаваха проблеми на живеещите с постоянно нарушаване на обществения ред.

Към днешна дата – заведението го няма, изградена е детска площадка, стрийт фитнес и зона за спорт и отдих.  Това е станало благодарение на служителите на  TELUS, които напълно доброволно са положили труд за облагородяването на зоната, а компанията е дала средствата от 56 хил. лева.

Освен новата детска площадка, в зоната е била ремонтирана и друга такава – от страната на бул. „Найчо Цанов”.

„Тази корпоративна социална отговорност е много заразителна и много компании и немалко компании го правят. TELUS обаче е един от пионерите в тези начинание. На първо място благодарим им, че преди години решиха да инвестират в Пловдив, защото, ако не го бяха направили, много от нашите деца сега щяха да са извън града.

Благодарим на всички, които дадоха от свободното си време, за да преобразят това пространство”, каза кметът Иван Тотев .

Акцията по преобразяването се проведе по инициативата на TELUS в Деня на Подкрепа, в която взеха участие над 200 доброволци.

TELUS International Europe стартира Ден на подкрепа в България през 2013 г. Като част от инициативата досега компанията е инвестирала в обновяването на училището за деца със зрителни увреждания "Луи Брайл" в София и ремонт на комплекса за социални услуги за деца и семейства в Пловдив.

От 2016 г. всички доброволци работят за обновяване на две от трите български училища за деца с увреден слух - "Проф. д-р Дечо Денев" в София и "Проф. д-р Стоян Белинов" в Пловдив. През 2018 доброволци от компанията засадиха над 16 дка зимен дъб в района на с. Долна Диканя. За шестте години, през които тази инициатива се провежда, TELUS International Europe инвестира над 650 000 лв., ангажирайки над 4500 доброволци.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина