Игри и забавления очакват малчуганите на Бунарджика за празника СНИМКИ

Автор: Plovdiv Now 124
Игри и забавления очакват малчуганите на Бунарджика за празника СНИМКИ

„С деца на тепе“ 2019г. е името на събитие по повод Международния ден на детето, което започва днес в парк Бунарджика, гр. Пловдив. Между 11.00 ч. и 13.00 ч. деца от цялата страна ще могат да вземат участие в детски работилници, които ще са разположени на централната алея на Бунарджика, на асфалтовата площ при чешмичката и пред паметника на Васил Левски.

Артистични школи и работилници от гр. Пловдив ще въвличат децата в процеса на създаване на изкуство. Участието в работилниците е безплатно. По време на цялото събитие ще има музикален фон - диджей и млади музиканти, танцьори и певци от България ще са на сцената, за да представят на публиката интересна артистична програма.

Партньори на събитието са осигурили подаръци и награди за участниците в томболата на „С деца на тепе“. Ще има и кратки кръжоци на теми като екология, биология, безопасност на движението и други. Сред занимателните кътове за деца, ще бъдат и приятели от Регионален природонаучен музей Пловдив. Те ще запознават децата с екологични теми, като организират кратки "екскурзии за малки еколози" на Бунарджика.

По време на фестивала няма да се извършва търговска дейност и всеки гост посещава събитието безплатно. „С деца на тепе“ стартира през миналата 2018г. и събра над 2000 посетители, от които над 1000 деца.

През 2019г. събитието се реализира с подкрепата инж. Иван Тотев, кмет на Община Пловдив, Георги Стаменов, кмет на район „Централен“, Chipolino и Le petit Nicolas. Всяка година различни организации съдействат на организаторите с предметни награди и труд.

Новини

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Изпрати новина