Хванаха нови нарушители на карантината в Пловдив, единият е англичанин

Автор: Plovdiv Now 5322
Хванаха нови нарушители на карантината в Пловдив, единият е англичанин

Районна прокуратура – Пловдив наблюдава три нови досъдебни производства за нарушаване на задължителната 14-дневна карантина. Разследват се трима мъже, завърнали се от чужбина през последните дни. Първият от тях дошъл от Германия  на 22 март. Още с кацането на летище София, 47-годишният мъж получил предписание от РЗИ за задължителна 14-дневна карантина, която да прекара на посочен от него адрес в гр. Пловдив.

На 27 март 2020 г. той е бил забелязан пред входа на блока, където живеел, да пуши цигара и бил подаден сигнал на тел. 112. Полицейските служители го предупредили да спазва задължителната карантина.

На 20 март 2020 г., 36-годишен мъж се върнал също от Германия, като на Летище София  е посочил адрес в гр. Пловдив за пребиваване за задължителна 14-дневна карантина. Днес, 30 март 2020 г., на тел. 112 е получен сигнал, че той бил излязъл от дома си. При извършена проверка полицейските служители го открили на около 300 метра от дома му, в паркиран лек автомобил заедно с друго лице, което не било под карантина.  Полицейски служители предупредили мъжа да спазва предписанията на здравните инспектори  

На 29 март 2020 г.,при извършена полицейска проверка, било установено, че 61-годишен английски гражданин, който трябвало да изпълнява задължителна 14-дневна карантина на адрес в гр. Пловдив, бил напуснал жилището си. Той се намирал на около два метра от входа на блока, на улица "Славянска", където посочил, че ще пребивава.  Полицейските служители му разпоредели да спазва предписанията на инспекторите от РЗИ. 

До момента под наблюдението на Районна прокуратура – Пловдив се водят седем досъдебни производства за нарушаване на задължителната карантина. Те са взети на специален надзор от Апелативна прокуратура – Пловдив, съгласно заповед на главния прокурор.

Припомняме, че наказанието за нарушаване на наредба, правила или мерки, издадени против разпространяването или появяването на заразителна болест по хората, по време на епидемия, пандемия или извънредно положение, е до пет години „лишаване от свобода“ и глоба в размер от десет до петдесет хиляди лева.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина