Глобите започнаха! Пловдивчанин отнесе акт за изхвърляне на стара покъщнина в общите контейнери

Автор: Plovdiv Now 311
Глобите започнаха! Пловдивчанин отнесе акт за изхвърляне на стара покъщнина в общите контейнери

Автопатрул пловдивската общинска полиция е установил нарушител, което неправомерно е изхвърлил мебели и друга излязла от употреба покъщина в контейнерите за смесен битов отпадък на улица „Граф Игнатиев“ в район "Централен" в града. Полицаите са действали заедно с Пловдивския общински инспекторат и на мъжа е съставени акт за административно нарушение.

При проверката се е оказало, че извършителят е бил нает от собственик на апартамент, за да разчисти старо обзавеждане и предмети, а той от своя страна е напълнил съдовете за смет и около тях е натрупал купища отпадъци.

Припомняме, че от 3 месеца общинско предприятие "Чистота" предоставя нова безплатна услуга. Всяка събота и неделя техника и екипи събират излязло от употреба обзавеждане от домакинствата – дивани, маси, шкафове, матраци, столове и друга покъщина.  По график екипите работят от 08:00 до 16:00 ч. В събота те обслужват районите „Южен“, „Северен“ и „Западен“, а в неделя – „Централен“, „Тракия“ и „Източен“.

Рано сутринта на тези дни гражданите трябва да изнесат старото обзавеждане до близкия контейнер. От понеделник до петък на обяд на тел. 032/675 817 могат да направят и заявки за изкарани на улицата мебели на конкретни адреси. През останалото време едрогабаритни отпадъци могат да се предават на специализираната площадка в базата на предприятието – ул. „Даме Груев“ 64 А.

Новини

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Изпрати новина