Георги Стаменов: Никакво строителство в новите градинки, детски и спортни площадки!

Автор: Plovdiv Now 4978
Георги Стаменов: Никакво строителство в новите градинки, детски и спортни площадки!

Върху облагороденото междублоково пространство на булевард „Марица-юг“ №146,148 и 150 е невъзможно каквото и до било застрояване. Това заяви категорично кметът на район „Централен“ Георги Стаменов по повод опасенията на граждани от квартала, породени от разлепени листовки.

Зоната е един от многобройните обекти от мащабния проект „Подобряване на градската среда в Община Пловдив“ по Оперативна програма „Региони в растеж“. Първата копка бе направена на 1 февруари и оттогава вече са изградени две зони за игра на деца от различни възрастови групи, фитнес на открито, благоустроена е настилката около блоковете, направени са паркинги, алейна мрежа, места за отдих, озеленяване и поливна система.

Според Георги Стаменов разпространените агитационни материали целят да всеят смут сред хората. Той ги определи като поредната мръсна порция от подранилата негативна предизборна кампания за местните избори.

„Нека гражданите да са спокойни и да се радват на новите придобивки в района. Ако там се предвиждаше сградно строителство, нямаше начин да се реализира проектът със спечеленото от Община Пловдив европейско финансиране. В продължение на 5 години не могат да се правят никакви промени на обекта, трябва да го поддържаме“, каза кметът на район „Централен“.  Той призова гражданите да не вярват на фалшиви новини.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина