Галерия Aeterna празнува първия си рожден ден днес с изложба на петима млади скулптори

Автор: Plovdiv Now 4322
Галерия Aeterna празнува първия си рожден ден днес с изложба на петима млади скулптори

Петима млади и талантливи артисти обединяват творческия си заряд, за да представят първата си обща изложба "ПЕТ". "ПЕТ" е един новаторски проект, материализиран в скулптури, пластики и рисунки, които са резултат от съвместната дейност на петимата творци - Михаела Каменова, Венцислав Шишков, Петя Попова, Огнян Христов и Николета Иванова.

Откриването на експозицията "ПЕТ" е днес, 2 май 2019 г., от 18:30 ч. и ще съвпадне с рождения ден на галерия Aeterna.

Новото арт пространство, което за 1 година премина през редица превъплъщения, а наскоро удвои своя мащаб, ще посрещне с удоволствие своите гости и ще им предложи нов ракурс на изящното изкуство - този на петимата прогресивни млади скулптори. 

Майсторски изваяни от различни видове метал и камък с помощта на приложни материали и естетическа педантичност, композициите ще пресъздадат вътрешния свят на всеки от авторите, а в своето единство ще пренесат съзерцаващия в един изразителен свят, който шепне и напомня за личните  им преживявания.

Съдбата е отправна точка за задругата, образувана от Михаела, Венцислав, Пета, Огнян и Николета. Събира ги работата им в софийско ателие, където младите творци реализират порива си за изкуство. Събира ги  и още нещо – първият рожден ден на галерия Aeterna.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина