Фонтанът с жабите в центъра на Пловдив е почистен

Автор: Plovdiv Now 4320
Фонтанът с жабите в центъра на Пловдив е почистен

Фонтанът с жабите в парка на булевард "Княгиня Мария Луиза", точно срещу църквата "Света Петка", е почистен, съобщи директорът на ОП „Градини и паркове“.  Според инж. Георги Николаев снимките, които се появиха в социалните мрежи с огромни жаби именно в този фонтан, най-вероятно са правени през почивните дни, когато се е събрала дъждовна вода.

Съоръжението все още не е влязло в експлоатация и целият обект официално не е приет за стопанисване от ОП „Градини и паркове“, но екип на общинското предприятие редовно поддържа градинката.

Очаква се в четвъртък фонтанът да бъде напълнен с вода и да започнат проби. Инж. Георги Николаев смята, че реализираната по ОП „Региони в растеж“ градинка ще се превърне в поредното любимо място за отдих на пловдивчани, като се надява те да пазят новата придобивка.

Припомняме, че преди години теренът беше пустеещ, но миналата година беше облагороден с дървета, тревни площи, детска площадка, пейки. Има и фонтан, както и водна каскада. 

„Фонтанът не е работил нито ден, а новооткритата детска площадка е потънала в кал, която се стича от „градинките“. Искам да благодаря на всички, които се постараха това блато да краси центърът на града ни“, написа възмутената пловдивчанка във фейсбук групата „Забелязано в Пловдив“.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина