FLUCA Австрийски културен павилион показва днес специален визуален проект на пловдивски артисти

Автор: Plovdiv Now 5102
FLUCA Австрийски културен павилион показва днес специален визуален проект на пловдивски артисти

В края на месец юни Fluca – Австрийски културен павилион заема своето традиционно място на ул. Отец Паисий 38 в гр. Пловдив в готовност да открие сезон 2020, който макар и съкратен поради пандемията, планира да реализира част от предвидената си програма до октомври месец 2020. Куратор на програмата на павилиона за тази година е галерия Sariev.

Fluca – Австрийски културен павилион е открита сцена за изкуство и култура, разположена в средата на артистичен микро климат създаден в края на ул. Отец Паисий в гр. Пловдив, част от белия куб на галерия Sariev, мястото за срещи artnewscafé и офиса на Фондация Отворени Изкуства. Елемент, придружаващ сцената на лъскавия карго павилион са знаковите градски мебели “Енци” от прочутия музеен квартал на Виена.

Предварително откриване на сезон 2020 е днес, 21 юни от 14:00 часа.

За своето предварително откриване на 21 юни сцената на Fluca – Австрийски културен павилион ще представи специален визуален проект на пловдивските артисти – Мартина Вачева, Мич Брезунек и Вълко Чобанов. Проектът ще размие границите между илюстрация, стрийт арт и съвременно изкуство, за да ни попита “Какви са нашите планове за лято 2020?”.

 

Събитието ще започне още в ранния следобед на 21 юни от 14:00 часа с музикална селекция от независимото радио на Пловдив XRaydio по повод неговия 9-ти рожден ден. Музикалната селекция е поверена на DJs: Joobba, TapWater, Капитан Колизия.

 

На 29 юни ще бъде официалното откриване на Fluca с изложбата на австрийския автор Флориан Ланг, който ще продължи темата за утопичната ваканция. Изложбата е продължение на серията „Инкубатор“, която чрез привидно красиви пейзажи и лайфстайл сцени, изследва мотива за илюзиите, които създаваме сред самите нас.

 

След откриването изложбата ще може да бъде видяна до 31 юли в работното време на Fluca всеки ден от вторник до събота от 16.00 до 20.00 ч.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина