Емблематичен хотел в Стария град отива на търг, наддаването тръгва от 2400 лева на месец

Автор: Благовест Андонов 5993
Емблематичен хотел в Стария град отива на търг, наддаването тръгва от 2400 лева на месец

Емблематичният хотел в Стария град на улица „Съборна” 20 ще бъде пуснат на търг от градските власти. Този четвъртък общинските съветници ще дадат зелена светлина за провеждането на търга, след като през миналата година Община Пловдив прекрати концесията на 3-етажна сграда.

Хотелът ще бъде пуснат под наем за следващите 10 години, като наддаването ще започне от 2400 лева на месец. Стъпката за наддаване е 50 лева.  Новият собственик ще има ангажимент да извърши ремонти по проект, който е на стойност от 33 хил. лева. Тези пари все пак ще бъдат приспаднати от наема, като ремонтът трябва да се извърши за следващите 12 месеца.

Припомняме, че сградата, която е паметник на културата, бе реновирана от софийската фирма "ПТГ Пингуин травел груп", която взе хотела през 2016 година. Тогава бе записано, че  концесионерът трябва да инвестира в старата къща 510 000 лева.  

В един момент ползвателят прекрати да приема туристи, като затвори сградата, както и спря да плаща концесионната такса към градската администрация.  Тогава и договорът бе прекратен.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина