“Две-три бири фест“ ви кани днес на турнир по холандската игра Sjoelback

Автор: Plovdiv Now 176
“Две-три бири фест“ ви кани днес на турнир по холандската игра Sjoelback

И днес продължава третото издание на фестивала за крафт пиво „Две-три бири фест", представящо 15 пивовари - 13 български и 2 чуждестранни участници, които превърнаха  Пловдив в бирена столица за три дни.

„Две-три бири фест” акцентира изцяло върху микропивоварството и крафт бирата не само в България, но и на чуждестранната сцена. Първият ден от официалният летен уикенд събра заедно занаятчиите пивовари  и любителите на крафт пивото в приятна градска среда. Събитието се завръща на една от най-централните локации в Града под тепетата - границата между Капана и Главната улица (паркингът на Халите) за да може максимално много посетители да се включат и насладят на качествените напитки.

В неделя акцентът ще падне върху консумацията на бира в приятна градска среда и ще предложи паралелни забавления на още една култова локация. Крафт биреният бар „Котка и мишка” ще стане арена за турнир по холандската игра Sjoelback. Забавлението е съвсем ново за града, но бързо се превърна в предпочитан начин за разпускане и събира хиляди почитатели, които изпробват късмета, уменията и състезателния си дух с бира в ръка.

По време събитието ще може да се насладите на пенливото пиво в специално изградена за това зона под звуците на разпускаща музика от гостуващи DJ.

Участниците са както познати от предишните издания, така и съвсем нови за формата изложители. Двете чуждестранни пивоварни – испанската The Flying Inn и холандската Kompaan се присъединяват ексклузивно, за да презентират бири, непредлагани до момента в България. Те ще могат да бъдат консумирани само в рамките на двата фестивални дни. От българските участници нови за формата са „морските” Beer Bastards, Dogma България (представител на сръбската Dogma Brewery), Beer Box и Пивотека с премиера на първата им собствена бира – Хала.

Мероприятието протича в дегустационна форма, с количество пиво от по 100 мл, с цел всеки посетител да може да опита максимален брой ексклузивни занаятчийски бири. За всички желаещи, има опция и за закупуване на цели бутилки по време на фестивалните дни, които може да консумирате на място, вкъщи, или да вземете за подарък на приятел със страст към хмеловото питие.  Амбицията на събитието е да събере и представи всички онези хора, за които качественото пиво е не само занаят, но и култура, и начин на живот.

 „Две-три бири фест” е част от Културния календар на Община Пловдив и се провежда в подкрепа на Пловдив-Европейска столица на културата 2019.

 

Новини

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Изпрати новина