Другата гледна точка: Отварянето на ул. “Кавала“ ще регулира трафика в квартала

Автор: Plovdiv Now 3971
Другата гледна точка: Отварянето на ул. “Кавала“ ще регулира трафика в квартала

Отварянето  на улица ,,Кавала" от страна на  служебния вход на Медицинския университет откъм ул."Любен Каравелов" ще регулира движението в квартал "Триъгълника". Това мислят пловдивчани, които живеят на улица „Бузлуджа”.

Те споделят мнението си, в отговор на недоволството на живеещите по улица „Кавала”, според които след временното отварянето ще настане хаос, пише TrafficNews.bg.

Няколко години след въвеждане на еднопосочно движение  съществува само един вход за влизане в района - от ул.,,Бузлуджа”, по протежение на  ул. "Любен Каравелов” /до кръговото/, която  се пресича от четири улици: "Христо Станчев",  "Бузлуджа",  "Кардам" и "Кавала".

Всички автомобили   влизат в района през ул. "Бузлуджа", за да завият по ул., „Филип Македонски”  в посока  бул.,,Васил Априлов” и бул. "Христо Ботев" или  да паркират, заради ВМИ, Стоматологичния факултет, училище, детска градина, Медицински център, малък хотел, комплекс „Сила” или мероприятия на Младежкия хълм”, сподели жена живееща на ул. „Бузлуджа”.

Според нея и съседите ѝ това създава истински хаос, защото основният поток автомобили влиза  от  ул.,Бузлуджа”, за да завият колите по ул. ,,Кавала“, тъй като достъпът до нея от  ул. "Любен Каравелов“ е невъзможен.

В пресечка на ул.,Бузлуджа”  се намира  и една от двете детски площадки в района. Там няма легнал полицай или знак, който да ограничава скоростта, а често колите преминават с 60-70 км/ч., което е възможно да доведе и до инциденти.

Според живеещи в района  отварянето на улица „Кавала” ще намали  натоварването на движението в кв. „Триъгълника”, защото в тази жилищна зона праховото замърсяване от автомобилите е огромно, шумът непоносим, липсва и възможността за нормално паркиране. 

Искаме дори районът да се направи синя зона за паркиране, а  ул. ,,Кавала“ да се отвори за постоянно, тъй като предстои отварянето на нов модерен корпус на МУ – Пловдив на ул."Любен Каравелов" 26, който ще е на 7 етажа и е предвиден за работа и обучение на близо 1200 човека. Това допълнително ще усложни трафика и ще затрудни паркирането”, допълниха още живущите.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина