Достъпът на автомобили в Стария град ще бъде ограничен

Автор: Plovdiv Now 4940
Достъпът на автомобили в Стария град ще бъде ограничен

Достъпът на автомобили в Стария град ще бъде ограничен. Първата стъпка е редуцирането на коли, които влизат в резервата. Това стана ясно след проведената днес в Общинския съвет работна среща между зам.-кмета по транспорт Тодор Чонов, директора на ОП „Организация и контрол на транспорта“ Георги Стоилов, директора на Общинска охрана Димитър Палашев, директора на Общинска полиция инспектор Тодор Боюклийски, общински съветници, живеещи и бизнесмени от Стария град.

„Искаме да изпразним Стария Пловдив от автомобили и да го напълним с хора. Необходимо е да ревизираме колите, които имат достъп до резервата. Това може да стане като живеещите и хотелиерите подадат нови заявления за влизане и отсеем онези, които няма да бъдат допускани“, коментира зам.-кметът Чонов.

Някои от живеещите в Стария град предложиха да се въведе престой с ограничено време, какъвто е създаден за родителите, водещи децата си в ДГ „Щурче“. Те имат 30 минути, в които да влязат в резервата, да оставят децата си на градина и да напуснат. „Подобна система може да се въведе и за зареждане на търговските обекти, но да имат 40 минути примерно, заради разтоварването“, предложи общинският съветник от „Съюз за Пловдив“ Владимир Темелков.

Колегата му Евелин Парасков предложи дори гостите на хотели в Стария град да използват като буферен паркинга на ул. „Четвърти януари“.

Във втората половина на септември ще се проведе втора такава среща. На нея ще се обсъдят новите предложения за промени за паркиране и престой в Старинен Пловдив. Екипът на Община Пловдив ще разработи вариант в АИР „Старинен Пловдив“ да се въведе същият специален режим за достъп като в квартал „Капана“, т.е. Зелена зона. „Новите правила ще бъдат заложени в наредба“, подчерта шефът на ОП „Организация и контрол на транспорта“ Георги Стоилов.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина