Детска беля доведе до лют съседски скандал и потрошен мъж

Автор: Plovdiv Now 8448
Детска беля доведе до лют съседски скандал и потрошен мъж

Пловдивчанин бе признат за виновен за причиняване на средна телесна повреда след спор със съсед в центъра на града. Мъжът получи административна санкция в размер на 1000 лева.

Случката се разиграла на улица „Лясковец“ № 2. Две хлапета играели на улицата, но поради невнимание счупили един от прозорците на жилищна сграда. Наизлезли съседи, които се скарали на децата. Майката на едното била повикана, за да й потърсят сметка. Жената и живущите се отправили към съседен вход, където живее другото момче. По това време в апартамента се намирала баба му. Майката на соченото за виновник хлапе, отказала да повярва, че именно момчето й е виновно и обвинила по-голямото дете.

Между двете жени възникнал спор, който бил потушен от съседи.

След няколко часа входът на кооперацията бил огласен от викове. Оказало се, че двете жени отново започнали да се карат, а поводът отново бил кой е виновен за счупеното стъкло. Кавгата била наблюдавана от живущите в двата входа. Майката на едното хлапе започнала да заплашва по-възрастната жена, виковете се увеличавали.

За да защити бабата, се намесил съсед, който хванал за ръката по-младата и я задърпал към изхода. Виждайки това, комшия на втората жена пък тръгнал след тях.

На стълбите обаче настъпил сблъсък и защитникът на по-възрастната жена бил избутан. Той политнал напред и се претърколил по стълбите. Повикана била линейка, с която пловдивчанинът бил отведен в болница. Там медиците са констатирали, че мъжът е със счупване на горния край на рамото и изкълчване.

Пострадалият прекарал няколко дни в болница, а след това 3 месеца в къщи с гипс. Същият подал жалба срещу съседа си.

Последният бил издирен и му било повдигнато обвинение. Не след дълго се изправил пред съда. В съдебните заседания мъжът не признал вина и дори заявил, че не само не е блъскал съседа си, но и дори е нямало физически контакт помежду им. Подсъдимият заявил, че пострадалият е бил пиян и затова е залитнал.

В крайна сметка съдът взе предвид разказа на очевидците, както и становището на съдебномедицинските експерти. Становището на вещите лице е било, че нараняванията са получени именно по начин, по който е описан в разказите на съседите.

Магистратите констатирали още, че по време на инцидента обвиняемият не е действал с умисъл, но е можел да предотврати сблъсъка помежду им.

Преди дни пловдивчанинът получи и своята присъда. Той бе признат за виновен за причиняване на средна телесна повреда спрямо своя съсед. Той бе освободен от наказателна отговорност, но наказан с глоба в размер на 1000 лева.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина