Чисто нова класна стая на открито в ДГ “Малкият принц“ в Пловдив, проведе се и първият урок

Автор: Plovdiv Now 816
Чисто нова класна стая на открито в ДГ “Малкият принц“ в Пловдив, проведе се и първият урок

Чисто нова еко класна стая е официално открита днес в двора на детска градина "Малкият принц" в Пловдив и даже се проведе първият урок на тема „Есен в гората“, в който се включиха децата от подготвителна група. Лентата прерязаха директорът Анелия Божанова и зам.-кметът на район „Централен“ Фиданка Кацарева.

Малчуганите седнаха на пейките около дървените ергономични маси и с огромно внимание проследиха урока на учителката Диана Панчева. Те пяха песни за есента, назоваха частите на дърветата, отговаряха на въпроси каква е ползата от дъжда и защо листата си сменят цветовете през различните сезони. Най-голямо удоволствие им достави, обаче урокът по орнитология, в който те познаваха видовете птици по снимка или по звуците, които издават. В края на заниманията бъдещите ученици изработиха рисунки и апликации с есенни листа и подредиха изложба в двора, а след това се раздвижиха на дървеното мостче за баланс, монтирано в зоната за активност до класната стая.

Зам.-кметът Фиданка Кацарева подари от името на кмета на район „Централен“ Георги Стаменов  книга „Какво има в космоса“ за библиотеката на открито с енциклопедии, книги и хербарии и  пожела на директора на ДГ „Малкият принц“ Анелия Божанова да бъде все така енергична, всеотдайна и устремена в работата си в името на децата.

Еко класна стая в двора на градината е построена със средства от спечелен проект в конкурса „Обичам природата - и аз участвам“ по ПУДООС.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина