Четирима души откарани в болница след среднощния пожар в центъра на Пловдив

Автор: Виктория Петрова 6753
Четирима души откарани в болница след среднощния пожар в центъра на Пловдив

Четирима души са откарани в болница при пожара, който избухна късно снощи в центъра на Пловдив. Те са прегледани и за щастие никой от тях не е сериозно пострадал.

Припомняме, че снощи след 22 часа избухна пожар в обитаеми постройки на ул. „Калофер“. Помещенията се ползват за жилищни нужди и са в непосредствена близост до по-голяма жилищна кооперация. За щастие огънят е обхванал само приземните постройки и благодарение на бързата и навременна намеса на два екипа на Първа служба на „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Пловдив

Живущите в цялата кооперация са били евакуирани навън от сградата заради задимяването в района.  Огнената стихия е обхванала над 40 кв.м. и е унищожила покъщнината в приземните помещения, но не е успяла да причини щети върху останалите имоти в жилищната кооперация.

Припомняме, че сред живеещите в приземните помещения е възрастна жена, която е складирала в дома си големи количества картони и други хартиени опаковки. Те са дали сериозна инерция на огъня.

Все още обаче не са ясни причините за възникването на пожара, съобщиха от пресцентъра на пожарната. Очевидци разказаха пред наш репортер, че се е чул силен гръм, който според тях може би е произлязъл от взрив на газова бутилка. Такава версия обаче все още не е потвърдена и ще се работи по всички възможни версии.  

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина