Час по-рано ще започне Големия детски концерт на Римския стадион днес

Автор: Plovdiv Now 1018
Час по-рано ще започне Големия детски концерт на Римския стадион днес

Поради прогнозата за дъжд тази вечер в Пловдив, Големият детски  концерт на 1 юни на Римския стадион ще започне в 18 ч. вместо първоначално обявения начален час 19 ч.

Три от най-изявените и обичани младежки хорови формации в Града под тепетата ще огласят откритата сцена на Римския стадион с ангелските си гласове. Хора на пловдивските момчета с диригент Милка Толедова, хор “Детска китка” с диригент Яна Делирадева и хора на НУМТИ “Добрин Петков” ще изнесат истински празник на песента и приятелството, вплитайки гласовете и душите си в едно цяло.

Уникалният ГОЛЯМ ДЕТСКИ КОНЦЕРТ в Пловдив, сбъдва една от прекрасните идеи на Международния фестивал „Дни на музиката в Балабановата къща” – представянето на младите български таланти на голямата сцена и случващата се наживо приемственост в изкуството. На откритата сцена на Римския стадион, прославил се като един от най-посещаваните туристически обекти с отглас от древния Филипопол, всяка пролет си дават среща индивидуални изпълнители и състави от цяла България, отдали талант и сърце на музикалното изкуство. Винаги изненадващите, оригинални форми на този проект, с почит към миналото и с поглед към настоящето и бъдещето, през последните две години представиха пожъналите триумфален успех платформи – „Младежкият барок среща младежкия рок” и „Учебникът по музика оживява”, онагледили възможната колаборация между класиката и съвременната интонационна среда.

МФ “Дни на музиката в Балабановата къща” е част от Културния календар на Община Пловдив и се осъществява с подкрепата на Община Пловдив, Министерство на културата, фондация “Америка за България”, фондация “Музикартисимо”.

 

Новини

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Изпрати новина