Бизнесмен, къртил скали от Младежки хълм, получи акт – искал да си вкарва колата в гаража по-лесно

Автор: Соня Желязкова 10830
Бизнесмен, къртил скали от Младежки хълм, получи акт – искал да си вкарва колата в гаража по-лесно

 Наказаха с акт нарушителя, копал скална маса от Младежкия хълм в Пловдив, научи TrafficNews. Той е издаден на 27 юни от Регионална инспекция по околната среда и водите и подлежи на обжалване. Дотук се стигна, след като преди месец жители подадоха сигнал, че собственикът на новопостроена сграда на ул. „Велбъжд“ 4 кърти скали в защитената територия на тепето, реже храсти и дървесна растителност. Процедурата по „разчистване“ бе извършена с нает багер от частна фирма. Дейностите бяха извършени без разрешителни от компетентните органи, стана ясно по време на проверка на екоинспекцията и Община Пловдив.

Предвид последното извършителят – физическото лице Атанас Даракчиев, се сдобил с акт за установено административно нарушение по Закона за защитените територии. Той предвижда наказание с глоба от 500 до 5000 лева за този, който погазва режима за опазване на природна забележителност като нарушава тяхното естествено състояние или намалява естетическата им стойност.

Даракчиев – възложител на строежа на кооперацията през фирмата си „АТД Инвест“ ЕООД, обяснил на проверяващите органи, че разчиства скалите, за да си освободи място на тясната улица. Трябвало му, за да може да маневрира, когато паркира автомобила си в личния гараж.

Според него това не било нарушение на екологичните норми, тъй като след намесата му „щяло да изглежда по-добре“, а в момента поддържката на улица „Велбъжд“ била неглижирана от местната администрация.

Бизнесменът Атанас Даракчиев е собственик на няколко фирми и работи в съдружие с директора на „Медлайн“ д-р Невен Енчев. Двамата имат равни дялове в дружеството „Новамед Трейдинг“ с предмет на дейност търговия с лекарствени и медицински продукти. Даракчиев има участие и във фирмите „Нептун Пропърти Инвестмънтс“ ООД, „Темпелхоф“ ЕООД и „АТД Консулт 2020“ ООД.  

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина