Бездомници превзеха градинка в центъра на Пловдив

Автор: Plovdiv Now 1520
Бездомници превзеха градинка в центъра на Пловдив

Пореден парк е превзет от бездомници, предаде TrafficNews . В случая превзетото пространство е градинката на кръстовището на булевардите “Руски” и “Шести септември”.

Проверка на място показа, че новите обитатели са стари познайници на медията ни, за които сме писали и преди. Това са майка и син, които първоначално живееха на спирката срещу бившата Сточна гара, след това - в градината в съседство, а след като изчезнаха, се появиха отново в алеята на бул. “Руски” до Търговската гимназия.

Сега са открили ново подходящо място да струпат своята покъщнина и обособят пейките като свой “дом”.

Те не търсят и очакват помощ, не просят, не са конфликтни и не се включват в разговори на други граждани. Чергарският им начин на живот обаче, както и превръщането на мястото в спалня, не е приемливо, тъй като в действителност те използват избраната локация както за спалня, така и за тоалетна.

Репортерите, които следят “миграцията” на майка и син, са на мнение, че по всяка вероятност подпалените контейнери за боклук са форма на вандалски акт, който не е свързан с тези хора - в противен случай такива прояви щяха да бъдат регистрирани и при предходните им обиталища. По всяка вероятност се касае за теорията на счупените прозорци и натрупващия се социален упадък на мястото, което довежда до концентрация на противообществените прояви.

Въпреки това градинката е в добро общо състояние, почиства се редовно - кошовете за боклук са почти празни, а пейките - здрави. Преди време репортер на TrafficNews разговаря с кмета на район Централен именно за тази градинка. Тогава той разказа, как това е една от малкото пространства, които са останали необлагородени в района и сподели вижданията си за развитието й.

Очевидно забавянето в добрите намерения е довело дотам, че пространството да бъде “превзето” от бездомниците и сега пред кмета на района седи и още един проблем, преди градинката да бъде върната към блясъка си и да бъде привлекателно място за почивка. Дотогава пловдивчани вероятно ще предпочитат Дондуковата градина като място за отдих и срещи в центъра на града.

 
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина