Бързат да завършат улица “Преслав“, нареждат павета през уикенда

Автор: Plovdiv Now 4014
Бързат да завършат улица “Преслав“, нареждат павета през уикенда

Автор: Въчо Димитров

През последните седмици една от възловите улици в центъра на Пловдив - ул. "Преслав", бе затворена заради ремонтни дейности и намерени археологически артефакти. Блокирането на улицата създаде много проблеми на шофьорите, които оставаха с часове в наблъскания трафик. Хората очакват с нетърпение да разберат кога ще се отвори движението по улицата.

Наш репортер се свърза с ОП "Организация и контрол по транспорта" в Пловдив откъдето разбрахме, че фирмата изпълнител на проекта е поела отговорността да работи и през уикенда. Работниците ще запълват разкопките и ще нареждат новия паваж, за да може в първите дни на следващата седмица улицата да бъде пусната за движение. Най-добрият вариант би бил тя да бъде отворена преди празничния 22 септември. Всичко това ще бъде възможно, ако атмосферните условия позволят ремонтните дейности да продължат, заявиха още от предпиятието.

Междувременно от EVN разбрахме, че ще започват ремонтни дейности по близката до "Преслав" ул. "Май". Дали това ще доведе до нови промени в джижението в района, не става ясно.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина