Асфалтиране, нови тротоари, осветление и озеленяване на централно каре в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 4348
Асфалтиране, нови тротоари, осветление и озеленяване на централно каре в Пловдив

Облагородяване на междублоковото пространство, заключено в карето между бул. „Цар Борис III Обединител“ №155 и 157,  ул. „Богомил“ №1 и ул. „Цар Асен“, започва кметството на район "Централен". За това се разбраха живеещите в зоната по време на обществено обсъждане с районния кмет Георги Стаменов и главния инженер на района Надежда Петрова.

„По изрична молба на жителите и поет ангажимент от районната администрация, вече е изготвен проект и осигурено финансиране за реконструкцията“, посочи кметът на район „Централен“ Георги Стаменов.

Планира се участъкът да се преасфалтира, да се реновират ВиК инсталацията и дъждоприемните шахти, да се ремонтира тротоарната настилка и да се постави ново осветление. Предстои да се възстановят тревните площи и да се засадят нови широколистни дървета. Предвидено е и изграждането на паркинг за автомобилите на живущите.

„Щастлив съм, че хората от този микрорайон, който не е реконструиран от строителството на блоковете им, ще имат нова и модерна инфраструктура. С реализацията на този проект район „Централен“ продължава устойчивата си политика за благоустрояване на междублокови пространства“, коментира кметът на район „Централен“ Георги Стаменов

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина