Аджасана като в Дивия Запад – мъже гърмят по ромите от S - класа

Автор: Ива Модова 6611
Аджасана като в Дивия Запад – мъже гърмят по ромите от S - класа

От близо седмица всяка вечер ромите до Аджасан махала са подложени на терор от мъже с лъскави коли, които гърмят по тях с пистолети. Сачмите от огнестрелните оръжия дори са ранили двама мъже и 14- годишно дете. За екшъна в стил "Дивия Запад" разказаха жителите на квартала пред TrafficNews. bg. 

Всичко започнало на 2 май, четвъртък. Възрастните мъже се събрали на раздумка в началото на улица „Игрище Кубрат”,  която е вход за махалата от страната булевард „Източен”. Часът е бил минути след 23. Един от мъжете видял купчина с дрехи до близките контейнери и отишъл да ги събере. Докато подбирал парцалите, колоездач се спрял до него, ритнал го и започнал да го обижда на етническа основа.

„Аз не му останах длъжен и го напсувах. Обърнах се и си тръгнах към махалата. Няколко минути по-късно на булеварда спря лъскав мерцедес, черен, както и още един джип зад него. От прозореца се подаде пистолет, а водачът с викове „циганин” започна да стреля. След това с бясна скорост двете возила изчезнаха в посока кръговото”, разказа Асен пред наш репортер. 45-годишният мъж е с рани на ухото и врата от сачмите, които по думите му са хвърчали на всички посоки. Оловните топчета са ранили и още един мъж в крака, както и 14-годишно дете.

„Станчо е добре. Има само малка рана на бедрото, а сачмата не е влязла под кожата. Детето е изплашено, не сме търсили лекарска помощ. Всичко стана за секунди”, заяви дядото на момченцето.

Историята обаче не свършва до тук. Още на следващата вечер двете возила се върнали на мястото и отново от тях проехтяли изстрели. Този пък пострадали е нямало, но металната врата на семейство Станчеви е осеяна с вдлъбнатини от сачмите.

„Толкова силно се чуваше, че децата са разплакаха, жена ми се изплаши и не иска да се прибере у дома. Сега е у сестра ми с децата, а аз ще заведа жалба срещу тези господа”, заяви Станчо Станчев.

Жителите на квартала разказаха, че вече пета вечер лъскавите возила се връщат на улицата, а местните са обстрелвани с газови патрони или оловни сачми.

„С нищо не сме ги предизвикали. Дори не пускаме вече високо музиката, тъй като не ни позволяват. Ако вдигнем шум, веднага пристигат полицаи и ни глобяват. Седим си мирно и кротко. Вчера имахме празник, вечерта седяхме на маса и празнувахме. Пак в 23,30 часа дойде „S” класата и започна стрелбата”, допълни дядото на раненото дете. Той сподели още, че единствено по-малките малчугани са виждали стрелеца от мерцедеса.

„Млад мъж със зализана назад коса, с брада и дебело овално лице – прилича на мутра. С него има още една кола – джип. Една нощ в 3 часа е дошъл пак, но този път е бил с лека кола БМВ, светло на цвят. Винаги са бързи и никой не може да им види номерата. Страх ни е за децата и жените. Ако изкара окото на някое хлапе?”, пита възрастният мъж.

Днес потърпевшите ще заведат жалва в Шесто районно. Веднага след първата стрелба те са сигнализирали на спешен телефон 112 за случващото се. На място са били изпратени патрули на полицията, които два дни са седели на булеварда.

Наш репортер се свърза с МВР. От там съобщиха, че се прави проверка по случая. Водачите и колите се издирват.

До тогава обаче ромите от Аджасана ще живеят в страх. Един от ранените - Асен, дори ще напусне временно дома си. Според него стрелбата не е за отмъщение, а за забавление.

„Колоездачът, който пръв се заяде с мен, е заедно с тези мъже с колите. Нарочно създават конфликти с хората и за кеф стрелят по нас. Не виждам друга причина”, каза Асен.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина