2000 книги събра кампанията „Дари добро - стопли сърце“

Автор: Plovdiv Now 4572
2000 книги събра кампанията „Дари добро - стопли сърце“

2000 книги дари кметът на „Централен“ Георги Стаменов заедно със свои колеги на възрастните хора от дома „Св. Василий Велики“ в Пловдив. Книгите бяха събрани по време на кампанията „Дари добро – стопли сърце“. 

Набирането на даренията стартира в началото на декември тази година и в него се включиха не само жители на Пловдив, но и доброжелатели от цялата страна. „Най-вълнуваща за нас е пратката на Симеон от Русе с няколко книги и ръкописно писмо, с което той поздравява всички възрастни хора за Коледа“, сподели директорката на заведението Нина Христова.

С поздрав за светли празници се обърна към домакините Георги Стаменов. Той благодари на екипа си за организацията на кампанията, която „надявам се ще направи празника и цялата година по-хубава“, добави той. Сред дарените книги има много нови издания, които граждани са закупили и изпратили по куриер специално за кампанията.

Дом за възрастни хора „Св. Василий Велики“ на ул. „Коматевско шосе“ 28 в Пловдив има капацитет за 200 човека, като 34 от местата са част от отделението за лежащо болни.

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина