Жената от 199-ти блок в жилищен район „Тракия”, която си изгради личен двор зад жилищната сграда, все още държи вещите си на въпросното място. Не само това – монтирала е видео камери и е блокирала паркоместата „пред дворчето й”.

За казуса TrafficNews многократно разказа още през април миналата година. Припомняме, че въпросната жена, която те определят като „окупаторка”  си е позволила да изгради цял двор зад блока, като е избила врата от терасата си, а общинско пространство си го е присвоила като частно такова.  Хората от квартала разказаха още, че когато някой се е опитвал да паркира на "нейните места" пловдивчанката ставала агресивна, започвала да заплашва и да пука гуми. 

Година и половина по-късно жената продължава да обсебва тревните площи. За това сигнализираха жители на квартала. Преди два дни пловдивчанин е имал сериозни конфронтация с жената. Той е паркирал возилото си пред „двора” на Гина Цеер, която за минути изскочила от апартамента и вдигнала скандал на мъжа, заплашвайки го със саморазправа.

„Госпожата се нахвърли, че било нейно паркомястото, съседното пък на сина й. Била го купила, после смени версията, че го е наела от Общината. Била нейна пътеката, имала проект от архитект. Извади някаква скица, която нищо не казва – на кой е или на кой не е. Освен това има монтирани камери по фасадата на блока, насочени към улицата и към двора. Това е в разрез със закона. Първо заяви, че камерите са на всички съседи, но видимо кабелите влизат в нейният апартамент. После смени версията – били фалшиви. Да, но видимо светят и работят. Накрая заяви, че била охранителна фирма и имала право. Всички институции лъжели за правото й да обсебва задблоковото пространство и щяла да прави каквото поиска. Повече от 30 минути жената не спираше да повтаря, че аз съм нарушител, спирайки под терасата й, както и че ще си понеса последствията. Това е тормоз. Не само за мен, но и за хората в квартала”, разказа потърпевшият пловдивчанин.

Репортер отново посети блок 199 в ж.к. Тракия в търсене на коментар от страна на жената. Гина Цеер обаче не бе открита, макар съседите й да твърдят, че не работи. Хората дори добавиха, че пловдивчанката седи и дебне кой минава под терасата й, кой паркира в района. Живеещи в блока казаха още, че Цеер е конфликтна и никой не влиза в спор с нея.

Съседка, живееща над апартамента на Гина разказа, че последната от 22 години обитава жилището. Избитата към градинката врата и изграденото стълбище са факт още през 1984 година и Гина е купила жилището в този му вид.

„В началото апартаментите на първия етаж бяха обитавани от роми, а този на Гина от турчин. Той поиска от Общината да направи реконструкцията и заведение за бързо хранене. Имаше фурна и правеше банички. Постави пейки, маси и чадъри. Всички деца идваха да обядват тук. След като изселиха семейството, Гина Цеер закупи апартамента. Всичко остана така – с пейки и чадъри. От тогава тази жена твърди, че всичко е нейно. Не смеем да й се опълчим, защото вдига скандали, заплашва. Не плаща никакви такси в блока. Вдигнали сме ръце. Често ставаме свидетели, как хора паркират зад блока и  тя ги гони, заплашва и крещи”, разказва жителката от вход А на блок 199.

В съседство живущите от вход Б преди време са събирали подписка срещу навес, поставен от Гина по фасадата на блока.

„Пречеше на хората от първите етажи. С разговори не се справихме и събирахме подписка. Махна навеса, но не и останалите мебели и боклуци. От районната администрация я накараха да си махне оградата, направи го, но след това засади една смокиня и пак обсеби пространството. Факт е, че поддържа тревните площи, сади цветя, подрязва храстите, чисти, но това не я прави собственик на терена”, разказа пък жителка от съседния вход. Дамата предупреди, че ако някой доближи стълбището на жилището, Гина става агресивна и може да се стигне до саморазправа.

Репортер потърси за коментар кмета на район „Тракия” – Георги Гатев. Той веднага посети въпросното място, за да се запознае с казуса. По думите му, обсебеното пространство, както и паркинг, е общински терен. В случаят жената неправомерно е обсебила пространството зад жилищната сграда и е позиционирала лични вещи, чието място не е там.

„Издадено е предписание на жената, според което до една седмица всички боклуци трябва да бъдат премахнати доброволно. В противен случай ще се наложи принудително да бъдат събрани.”, заяви Гатев за TrafficNews.bg