Удариха заведение за бързо хранене в Тракия с 5 бона глоба

Автор: Plovdiv Now 7902
Удариха заведение за бързо хранене в Тракия с 5 бона глоба

Заведение за бързо хранене „изгоря” с глоба от 5000 лева заради липса на удължено работно време. Обектът се намира в Тракия и е бил хванат да обслужва клиенти два часа преди законоустановения.

Проверката от служителите на пловдивския Инспекторат е станала в 6:10 часа сутринта в края на септември. След контролна покупка, инспекторите се легитимирали и започнала проверка. Оказало се, че дружеството работи без необходимите документи за удължено работно време.

Наредбата за осигуряване на обществения ред не се изисква разрешение за работно време на заведения за хранене и развлечение и други търговски обекти, издадено от районната администрация, когато функционират в интервала от 08.00 часа до 23.00 часа.

В случая обаче заведението е отворило два часа преди оказаното в наредбата.

На собственикът бил съставен акт, а след месец му било връчено наказателно постановление.

Казусът бил отнесен до Районен съд. Подадена била жалба за отмяна на глобата, като мотивите на собственика били, че наказателното постановление е неправилно и незаконно.

Магистратите обаче потвърдиха наказанието, а мотивите се съдържат именно в Наредбата за осигуряване на обществения ред. Като доказателство била представена касова бележка от контролната покупка, на която бил вписан часа – 6:10.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина