Започват строежа на модерна спортна база към гимназия в Тракия

Автор: Plovdiv Now 1034
Започват строежа на модерна спортна база към гимназия в Тракия

Започна изграждането на нова спортна база в СУ „Свети Седмочисленици” в Тракия. Инвестицията ще бъде направена от Сдружение „Футболен клуб Пловдив 2015”, което Общинския съвет определи като спечелил публично оповестения конкурс за отдаване под наем на част от терена за спорт.

Днес  кметът на район „Тракия” Костадин Димитров и инвеститорът в лицето на емблематичния вратар на „Ботев” Лилчо Арсов направиха инспекция на обекта. Стана ясно, че предстои да бъде изградено голямо футболно игрище, трибуни за 150 човека, съблекални, осветление. Обектът ще се използва безплатно от учениците от 8 до 15 часа.

Директорът на гимназията Денка Генчева се радва, че възпитаниците на СУ „Свети Седмочисленици” ще имат възможност да тренират на съвременна и модерна база. Тя благодари на сдружението, че мисли за спорта, който развива и възпитава.

Кметът на „Тракия” Костадин Димитров заяви, че в близост ще се предвиди нов паркинг за улеснение на посетителите. Той припомни, че правителството на премиера Бойко Борисов отпусна по един милион лева за строителството на физкултурни зали в две училища в „Тракия” – СУ „Св. Седмочисленици” и СУ „ Св. Софроний Врачански”, като в момента са в ход процедурите.

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина