Започва голямото преасфалтиране на Пловдив! Първо в списъка е Околовръстното на Тракия

Автор: Plovdiv Now 4697
Започва голямото преасфалтиране на Пловдив! Първо в списъка е Околовръстното на Тракия

Преасфалтиране на най-компрометираните квартални улици в целия град започва Община Пловдив.

Първо в списъка е Околовръстното шосе на „Тракия“. Стартът строително-ремонтните дейности беше даден днес, а кметът Здравко Димитров, кметът на района Костадин Димитров и ресорният заместник-кмет „Строителство и инвестиции“ Пламен Райчев на място инспектираха участъка, докато машина фрезоваше стария асфалт.

„Улица „Цар Симеон“ или „Околовръстното шосе“, както го знаят пловдивчани, е една от най-натоварените пътни артерии и ремонтът е много наложителен“, заяви Костадин Димитров, като отбеляза, че в администрацията има много получени жалби и сигнали от страна граждани за лошото състояние на настилката. Той припомни, че миналата година със средства от общинския бюджет е преасфалтрана отсечката пред блок № 1, на бул. „Освобождение“ и продължението на ул. „Цветан Лазаров“.

На „Околовръстното“ на „Тракия“ ще бъдат положени два пласта асфалт на южното платно на булеварда или общо 4200 кв. м. Стойността на ремонтните дейности е около 220 000 лева. Очаква се в рамките на две седмици участъкът да бъде напълно обновен. Въведена е временна организация на движението, като то няма да бъде спирано изцяло.

„Средствата са от договора за текущи ремонти на улици, като ще бъдат разходвани в съответствие с предложенията на районните кметове за рехабилитации на кварталните артерии“, обясни заместник-кметът Пламен Райчев. Той подчерта, че специално за район „Тракия“ парите за ремонти, които ще бъдат заделени, са в размер на 1 милион лева. С тях ще бъдат преасфалтирани още участъкът пред ТЦ „Форум“ до кръстовището с улица „Шипка“ и продължението на ул. „Съединение“, където след блок 7 и 9 също ще бъде положен нов асфалт.

В район „Северен“ ще започне с преасфалтирането на двете платна в участъка пред Панаира от моста на река Марица до кръговото кръстовище.

„Планираме този ремонт да го направим вечерта, за да не натоварваме и без това интензивния трафик и да създадем по-малко неудобства на шофьорите“, съобщи кметът Здравко Димитров. Той коментира, че в целия град продължава изпълнението на програмата за обновяване на кварталните улици и булеварди в синхрон с районните кметове.

В „Южен“ ремонтира в зоната на бул. „Александър Стамболийски“, а в „Западен“ ще бъдат рехабилитирани 4 улици на брой на стойност 700 000 лева. Ще се конкретизира и кои улици в районите „Източен“ и „Централен“ имат най-голяма нужда от ремонт, за да бъдат включени в план-графика.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина