Запечатаха машина в “Тракия“, гласуването продължи с друга

Автор: Plovdiv Now 4883
Запечатаха машина в “Тракия“, гласуването продължи с друга

Запечаха машината в 47 СИК в Пловдив. Както съобщихме, устройството има проблем с хешкода.

"Става въпрос за разминаване само с една цифра на кода, който показа машината и този, който ни е зададен от Централната избирателна комисия. Според указанията запечатахме машината и гласуването продължи с другата", заяви председателят на 16 РИК адв. Ивайло Василев.

В секция в СУ "Димитър Матевски" една от машините е излязла от строя за половин час, но техниците са успели  да отстранят повредата и гласуването с нея продължило.

Припомняме, че в секция №35 в първомайското село Дълбок извор гласуват с хартиени бюлетини, след като тази сутрин стана ясно, че машината не работи. Сигналът за това в 17 Районна избирателна комисия е подаден в 9,24 часа и в него се казва, че изборният ден там все още не е започнал. Направената проверка показала, че не работят бутоните на сензорния екран и така са дадени указания гласуването да започне с хартия.

В намален състав пък работят 3 секции в село Катуница и по една в Садово, Кочево и Марково. Там рано сутринта не са се явили всички членове на секционните избирателни комисии. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина