За чудо и приказ: Пловдивчани създадоха малък оазис в Тракия

Автор: Ива Модова 9560
За чудо и приказ: Пловдивчани създадоха малък оазис в Тракия

Уникална градинка сътвориха жители на квартал Тракия. Малкият оазис се намира пред вход „А” на блок 100 в жилищния район.  Розови храсти и дървесни видове, съчетани с екзотичен водопад, кът за отмора в горещите летни дни, са само част от красотата около блока.

От месеци живущите там се любуват на приятното предблоково пространство. Заслуга за това е на служител на МВР и съседката му, която работи като касиерка в ресторант за бързо хранене. Семействата им, както и други съседи, се запалили по идеята да живеят в една по-добра среда, обиколени от красота и прохлада.

Освен чистотата, красивите рози и старателно окосената трева, пред входа първо впечатление правят двата фонтана, водата от които образуват рекичка. Над нея пък е изградено мостче. Непосредствено до входа, креативните пловдивчани са изградили модерна беседка, на която малко и голямо се отдава на релакс и приятна раздумка.

Самият вход и номерът на блока са изографисани с дърворезба, поставена на козирката.

„Всичко си поддържаме сами – подстригваме тревата, гледаме цветята. Инициаторите на идеята, които са изключителни млади хора, непрекъснато майсторят и добавят нови  неща”, разказаха пред наш репортер жителите на вход „А” на блок 100. Те допълниха, че ако всички пловдивчани са като съседите им, градът ще е едно прекрасно място за живеене.

Пловдивчаните разказаха още, че друго пространство до блока е новата мисия на съседите им. Теренът, който е празен, вече е изчистен и изкосен. На него ще бъдат засадени дръвчета, които след години ще пазят хората от жарките лъчи на слънцето.

Запалени от своите съседи, жителите на останалите входове също са се обединили, запретнали са ръкави и са започнали работа по своите градинки.

Няма пловдивчанин, който да обърка блока. Няма и такъв, който да се изгуби. Оригинални табели от дърворезба, могат да ориентират всеки за посоките на света и да упъти тези, запътили се към морето.  

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина