Яхайте велосипедите! Днес откриват велосезона в пловдивския район “Тракия“

Автор: Plovdiv Now 5938
Яхайте велосипедите! Днес откриват велосезона в пловдивския район “Тракия“

Днес се открива официално велосезона в пловдивския район „Тракия“. За 7-ма поредна година в 10:30 ч., заедно с кмета на „Тракия“ Костадин Димитров ще бъде даден старт  на традиционния 3- километров веломаратон, който започва от районната администрация и финишира на едно от любимите места на тракийци -  барбекютата в парк „Лаута”.
Колоната от велосипедисти ще стартира от сградата на кметството и ще пресече булевард „Освобождение“, за да продължи на изток по изградената велоалея, намираща се на тротоара от северната страна на булеварда. Колоната от велосипедисти ще се движи по изградената велоалея, като ще премине през следните кръстовища: кръстовището на бул. „Освобождение” с улица „Минка Ботевска”; кръстовището на бул. „Освобождение” с ул. „Княз Борис І“; кръстовището на бул. „Освобождение” с ул. Съединение; входно-изходните артерии на бензиностанция „Газпром“ на бул. „Освобождение“ и бул. „Санкт Петербург“.
След този маршрут велосипедистите ще продължат по велоалеята, намираща се на южния тротоар на бул. „Санкт Петербург“, от където ще се влезе в парк „Лаута“.
В 11:00ч. в парка започва анимация за деца под 6г., весели игри с велосипеди, тротинетки и ролери за деца от 6-13г и отборни високоскоростни състезания с велосипеди за възраст над 14г.
Осигурени са много награди, които ще бъдат раздадени на томбола за участниците. Сред тях са 10 велосипеда, 100 броя красиви  раници,  велоергометър и много други.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина