Вандали упражниха яростта си върху спирка в Тракия

Автор: Plovdiv Now 5719
Вандали упражниха яростта си върху спирка в Тракия

Пловдивски вандали за пореден път упражниха яростта си върху спирка в ЖР „Тракия”. Това е седмото посегателство върху съоръжението, намиращо се на бул. „Санкт Петербург”, като то многократно е реставрирано, но съдбата му очевидно е да бъде в окаяно състояние

Спирката е една от използваните в квартала заради търговските обекти, до които се намира, но към този момент тя е изпочупена до основи. Осветлението, което е предназначено за късните часове, също е прекъснато, а пловдивчани недоволстват от този факт. 

Този път обаче мястото за изчакване на автобуси няма да бъде реставрирано толкова бързо, а причината за това е, че се изчаква поставянето на камери от най-ново поколение, които ще имат и лицево разпознаване с цел превенция на престъпността и противообществените прояви. До тогава спирката ще остане в това състояние, за да не стане поредна жертва на безумието на някои пловдивчани.

Техническото задание за обществената поръчка се изготвя, а след това тя ще бъде пусната, заяви преди време зам.-кметът по сигурността Йордан Ставрев. Поръчката за мащабно изграждане на видеонаблюдение вероятно ще бъде на инженеринг. В нея ще се заложи и центъра за наблюдение, като ще се интегрират и всички останали общински камери.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина