Убиецът от Тракия живял десет дни с трупа на майка си, за да й вземе пенсията

Автор: Ива Модова 6117
Убиецът от Тракия живял десет дни с трупа на майка си, за да й вземе пенсията

Скандал за пари е в основата на зверското убийство в пловдивския квартал Тракия.

Психотрилърът е дело на 27-годишния Иван, който е с психически отклонения. Припомняме, че днес беше намерен трупът на 59-годишната му майка Лилия Алексиева. Часове по-късно синът, който е психично болен е признал, че преди дни е убил жената в дома им.

Жилището, в което се е разиграла кървавата драма се намира на 5-тия етаж на жилищен блок в близост до голям спортен магазин.

По думите на съседи, Иван станал агресивен към майка си отскоро. Хората от блока дори се съмнявали, че момчето й е посягало, тъй като жената имала белези по лицето.

„Съседите отдолу са чували скандалите, тропане и силен шум. Иван напоследък пиеше. Когато го задържа полицията, той си призна. Обясни, че е търсел пари, а майка му ги криела. Ядосал се и започнал да я бие. Когато починала, завил трупа с одеяло, но не се обадил на полицията, защото чакал пенсиите им”, заяви пред наш репортер съсед, живеещ на последния етаж в блока.

Чавдар Борисов е бил от първите, които са се сблъскали с ужасяващата гледка. Той и негова съседка първи са повикали полиция и ключар, за да отворят вратата. Когато са дошли специалистите и униформените, започнало да се разбива бравата и в този момент чак Иван излязъл. С отварянето на вратата миризмата на разложена плът плъзнала из входа.

„Доброволно се предаде, даже каза, че си приготвил багажа за затвора. Той е знаел какво е направил”, допълни Борисов.

Още от тежкото престъпление може да видите във ВИДЕОТО:

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина