Тука има - тука няма: В две от 7 пловдивски аптеки се продават маски

Автор: Милен Ангелов 7211
Тука има - тука няма: В две от 7 пловдивски аптеки се продават маски

Едва в две от 7 аптеки в един от най-големите квартали на Пловдив - "Тракия", се продават маски. Повечето обекти били заредени с дефицитния продукт сутринта, но за отрицателно време всичко се продавало, споделиха фармацевтите. Причина за засиленото търсене е заповедтта на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, която задължаваше всички да се движат с маски на закрити и открити обществени места. Днес преди обед той отмени собствената си заповед, но не е ясно докога. 

Маски няма в аптеките около Форума и комплекс Оазис. Последни количества се намират в района на СОУ "Черноризец Храбър". Еднократните, които екипът ни успя да закупи, са с цена от 2.60 лв. за брой. Последните бройки вероятно ще свършат в близките час-два, тъй като това в момента е най-търсеният продукт, разказват рабещите в аптеките.

Еднократните маски са произведени от пловдивска шивашка фирма за конфекция, която е преориентирала своето производство към шиене на маски. Не така стои въпросът с дезинфектанти и кърпичките за дезинфекция. При тях няма дефицит, но цените им са в пъти по-високи, отколкото в нормална ситуация. Вече в аптечната мрежа все по-често могат да се намерят и предпазни шлемове.

Те са с по-висока цена около 17-18 лева на брой. Но според специалистите тяхната защитна функция е безспорно по-добра от тази на маските.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина