“Театър-Игра-Живот“ или как пловдивски ученици стават актьори

Автор: Plovdiv Now 4939
“Театър-Игра-Живот“ или как пловдивски ученици стават актьори

Средно училище „Свети Седмочисленици” в ж.р. Тракия в Пловдивще ще бъде домакин на ученическия фестивал на театралното изкуство „Театър-Игра-Живот“. Проектът се реализира за втора поредна година с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2019 година. Официалното откриване е на 18 април от10,00 часа в залата на училището, което разполага със собствена сцена. 

Партньори в това начинание отново ще бъдат и Пловдивски университет “Паисий Хилендарски”, Педагогически факултет, специалност “Актьорско майсторство”, Регионално управление на образованието – Пловдив, Драматичен театър- Пловдив и Район Тракия - Община Пловдив.

Чрез „Театър-Игра-Живот“ учениците от „Свети Седмочисленици” показват своите виждания за европейско развитие на училището и за изграждане на личности. 

Театърът е не само източник на удоволствие и вдъхновение. Tой умее да сближава най-разнообразните култури и народи, съществуващи по света. В същото време, той е и нещо много повече от това, защото може и да образова. Театърът трябва да продължава да представя великите въпроси на своята епоха и да насърчава разбирателството и духа на откритостта. Конкурсният характер на фестивала ще мотивира нарастващата жажда на децата за себеизява и самоусъвършенстване. Ще предостави възможност за съизмерване с другите, откриване на собствената самоценност и начертаване на нови пътища за творческа реализация.

В първото издание през 2018 г. участваха театрални състави от повече от 40 учебни заведения от Пловдив и областта, които представиха 43 постановки на български и чуждестранни автори. Съгласно регламента, участниците се явяват в ученическия фестивал за театрално изкуство „Театър-Игра-Живот“ в три възрастови групи: детски градини, I – IV клас, V – XII клас. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина