Студенти се озоваха в ареста след купон в общежитията на Аграрния университет

Автор: Ива Модова 3934
Студенти се озоваха в ареста след купон в общежитията на Аграрния университет

Студенти се озоваха в ареста на Пето районно след купон в общежитията на Аграрния университет в Пловдив.  Единият от младежите се сдоби и с обвинение за хулиганство, след като нападнал полицаи и оказал съпротива по време на арест. Като за финал, студентът дори бе осъден с административна санкция – глоба.

Всичко се разиграла преди няколко месеца в стая 212 в общежитието в ЖК "Тракия". Група младежи се събрали да купонясват, купили алкохол и надули музиката на макс. Цялата сграда кънтяла от песните и танците.

Минути преди полунощ, управителката на общежитието се качила в стаята, за да направи забележка на студентите. Те намалили музиката, но виждайки гърба на жената, купонът продължил на макс.

Домакинката се принудила да повика полиция. Екип на Пето районно се отзовал на сигнала. Вратата на стая 212 на жилището била отворена от видимо пиян младеж, който виждайки униформените се опитал да тръшне вратата по носа им.

Номерът не минал и полицията нахлула в стаята. Там заварили още двама младежи, консумирали алкохол, а музиката била надута до дупка. Едното момче се нахвърлило на униформените, опитвайки да ги изгони с думите: "Изчезнете от дома ми, какви сте вие". Последвали обиди и псувни, което наложило студентът да буде задържан.

Отвеждайки го към патрулката кола, същият започнал да буйства и да вика за помощ. Позволил си дори да рита полицейската кола. Екипът на районното подал сигнал за съдействие до сектор СПС. За минути спецполицаите дошли пред общежитието, пред което междувременно се събрали всички живущи да гледат екшъна.

Ченгетата тръшнали на земята буйния младеж, поставили му белезници и заедно с компанията му ги отвели в районното.

Дори в буса на СПС, студентът отправял обиди и заплахи към униформените, че „утре ще съжаляват и че не знаят с кой си имат работа”.

Така момчетата преспали в районното. На по-агресивният му бил съставен акт за дребно хулиганство. Той бил отведен в съда, където обаче магистратите решили, че се касае за хулиганство и случаят бил прехвърлен на районна прокуратура.

На студента му било повдигнато обвинение. Не след дълго отново бил изправен пред Районен съд – Пловдив. Пред магистратите заявил, че фактите и обстоятелствата в обвинителния акт не съответствали на истината.

Според студентът той не се е държал грубо, не е оказал съпротива,а напротив. По думите му полицаите са нахлули без да чукат в стаята и те са провокирали студентите с лошо отношение. Пред общежитието пък, младият мъж е искал да му дадат дрехи, тъй като бил по бельо, но това му било отказано. Заради това е буйствал, тъй като му било студено.

В крайна сметка показанията на органите на реда, извършили ареста, натежали в съдебна зала. Съдът призна за виновен студента и му наложили санкция по член 78.а.

Спрямо него е снета наказателната отговорност и младежът е глобен само с административна глоба. Нейният размер бе определен в рамките на минималния, а именно 1000 лева.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина