Стотици пловдивчани дойдоха на “Мисия Лаута 3“

Автор: Парашкева Иванова 6954
Стотици пловдивчани дойдоха на “Мисия Лаута 3“

Мисия Лаута 3 започна! Стотици пловдивчани дойдоха в един от най-големите паркове под тепетата за пролетното му почистване.  Малки и големи започнаха да носят паднали дървета и изсъхнали клони, като почистват и зелените площи от боклуци.

Това е третото издание на "Мисия Лаута 3" , която е съвместна инициатива на TrafficNews, кмета на район „Тракия“ Костадин Димитров и директора на общинското предприятие „Градини и паркове“ Веселин Козарев. 

Около 30 процента от  едрата дървесна растителност в лесопарка е изсъхнала, като част от нея едва се държи на корен. Това сочат обобщените данни и анализи от направеното от май до октомври миналата година експертно фитопатологично обследване на всички насаждения в „Лаута“ със съдействието на Лесозащитната станция.

Служители на "Паркове и градини" от няколко седмици подготвят дървесината за изнасяне, като режат нападалите дървета и опасни клони.  

Много граждани, спортни клубове, полицейски служители са заявили участие в акцията. 

Ако искаме да живеем в чист и приветлив град, ние също трябва да полагаме усилия. Всеки, който желае, може да посвети няколко часа, за да подобрим средата, в която живеем. А усещането от добре свършената работа е фантастично! Ако не вярвайте , попитайте участниците в предишните мисии. 

За участниците в акцията от кметството в Тракия са осигурили ръкавици, минерална вода, бира и сандвичи.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина