Старт на Велосезон 2023! Йордан Йовчев поведе шествието

Автор: Plovdiv Now 4997
Старт на Велосезон 2023! Йордан Йовчев поведе шествието

Пловдив официално откри Велосезон на 2023 г. Прекрасни пролетни температури и слънце съпроводиха колоездачите. Над 400 души с велосипеди се събраха пред сградата на Община Тракия, за да отбележат началото на активния период за колоездене.

Малки и големи любители на спорта и екологичното придвижване стартиртираха заедно велошествието, което обикаля града. Тази година към тях се присъединиха хора с ролери и електрически тротинетки. С номер 1 по традиция бе легендата на гимнастиката Йордан Йовчев, който поведе шествието. До него бе и кметът на района Костадин Димитров.

Малко преди старта всеки участник получи своя номер, с който ще участва в томбола за награди. Крайната им спирка е парк „Елит“ в ж.р. „Тракия“, където ще бъдат изтеглени номерата на победителите, пише TrafficNews.bg.

Целта на инициативата, която с провежда за от 11 години насам, е да популяризира алтернативния начин на придвижване в Пловдив, както и да заостри вниманието към разширяване на велоалейната мрежа в града.

По повода и гражданската инициатива "ВелоКултура" отвори щанд до сборния пункт. На него колоездачите могат да получат подробна информация за предложението им, засягащо разширяване на велосипедната инфраструктура в под тепетата. 

Галерия:

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина