Спряха продажбата на стара казарма в Пловдив, върху която трябваше да изникне мастодонт

Автор: Благовест Андонов 6270
Спряха продажбата на стара казарма в Пловдив, върху която трябваше да изникне мастодонт

Правителството отмени решение от 2021 година, с което се позволява апетитен имот срещу хотел SPS на бул. „Освобождение”, да бъде даден на търг от военните срещу обезщетение.  

На последното си заседание кабинетът отмени освен това решение, още пет за продажба на парцели на армията в София, Бургас,Варна, Стара Загора и Поморие.   В мотивите се казва, че те към момента ще останат в активите на Министерството на отбраната, съобщава TrafficNews.bg.

Имотът в Пловдив, който бившият военен министър Красимир Каракачанов искаше да пусне на търг бе с големина от 9660 кв.м, като е с лице към бул. „Освобождение”.  Според градоустройствените показатели той позволяваше 70% застрояване, до25 метра височина и РЗП до 28980 кв.м., или близо 400 апартамента.

Началната тръжна цена бе  – 501 653 лв., и съответният процент от разгънатата застроена площ на бъдещото застрояване – 17%, представляващ обезщетението за Министерството на отбраната.

Въпреки че служебният кабинет се отказва от продажбата на имота, не е ясно следващото редовно правителство какво възнамерява с този имот, както и съседните в квартал „Гладно поле”.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина