Петър Георгиев, който потроши 6 автомобила в район „Тракия” през декември 2019 година след купон в нощен бар, отново застава пред съда. 

Както TrafficNews съобщи още тогава водачът на БМВ-то и компанията му, са тръгнали много пияни от клуб "Премиер" , който се намира на около 500 метра от мястото на произшествието. Пред клуба те се скарали, стигнали дори до физическа саморазправа. Охранители са се намесили, като междувременно са повикали полиция. Георгиев и компания избягали към паркираното БМВ на паркинга до клуба. Очевидци, които ги видели да се качват в автомобила, са подали сигнал на 112 и полицейски патрул, който бил в непосредствена близост до заведението се опитал да ги спре. Петър обаче игнорирал стоп- палката и продължил с висока скорост, влизайки към вътрешността на квартала.

Шофьорът загубил контрол над колата и беемвето се блъснало в бордюра пред комплекс "Олимпия". Той обаче не успял да вземе завоя и се блъснал в паркираните пред блока автомобили. Ударил е 6 коли.

Трима от младежите успели да се измъкнат и побягнали в различни посоки. На място останал само един 19- годишен пътник, който не успял да излезе, тъй като задната врата блокирала и той останал "арестуван" в купето. Инцидентът е станал около 3 часа сутринта. Хората от блоковете в съседство били събудени от силен трясък. Повечето излезли да видят какво става. 

Малко по-късно Петър Георгиев е бил открит и арестуван. След задържането му той не дал съгласие да се подложи на полеви тест в районното, отказ е направил и за кръвен такъв. Поради тези обстоятелства никой няма да разбере какви субстанции е имало в организма на Георгиев по времето на мелето, нито дали е бил в трезво състояние или не.

Георгиев се изправи за първи път пред съда в началото на декември. В залата Петър Георгиев отказа да признае фактите и обстоятелствата по обвинителния акт. Той, в лицето на защитника си, поиска делото да се гледа по общия ред с призоваване на всички вещи лица и свидетели.