Шофьор, фучал със 106 км/час в Пловдив, бута глобата в съда, не му мина номерът

Автор: Plovdiv Now 4407
Шофьор, фучал със 106 км/час в Пловдив, бута глобата в съда, не му мина номерът

Сериозната санкция отнесе пловдивчанин, който изпробвал бързата си кола по булевард „Санкт Петербург”. За 106 километра в час наказанието му е 3 месеца без книжка и 700 лева акт. 

В един от горещите летни дни на юли, около обяд, камера на КАТ била позиционирана на булеварда до парк Лаута. Тогава е бил засечен и пловдивчанинът, който шофирал със 106 километра в час.

След месец шофьорът бил изненадан със санкцията. Във фирмата, на която е регистрирано аудито, пристигнала снима и приложената към нея глоба, която пък веднага била отнесена към Районен съд. В жалбата си санкционираният описал, че актът е незаконен и незаконообразен. Той се усъмнил в техническата изправност на камерата на КАТ.

От представените документи пред магистратите обаче става ясно, че апаратурата на МВР е била напълно изправна. Триногата камера е преминала технически преглед, посочващ, че същата е изправна.

Според закона водач, който превиши разрешената максимална скорост в населено място над 50 километра в час, се наказва с глоба 700 лв. и три месеца лишаване от право да управлява моторно превозно средство. Така е приложил закона и актосъставителят в настоящия случай. Налице е превишение от 53 км/ ч при ограничени на скорост от 50 км/ч в населено място. Следва да се посочи, че съгласно фотоснимката от нарушението скоростта на движение е била по-висока – 106 км/ч, т.е. превишение 56 км/ч, но това с нищо не нарушава правата на водача.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина