Съветниците отпуснаха допълнително 500 000 лева за район „Тракия”.

Автор: Благовест Андонов 5776
Съветниците отпуснаха допълнително 500 000 лева за район „Тракия”.

С гласовете на ГЕРБ, Демократична България и независими съветници се прие предложението за отпускане на допълнително 500 000 лева за район „Тракия”. Предложението бе направено от председателя на групата на ГЕРБ Йордан Илиев, като то не бе прието от зам.-кмета по финанси Величко Родопски. Поради това то трябваше да се гласува и получи 21 гласа подкрепа, срещу 19 въздържали се, предаде trafficnews.bg.

Изненадващо предложението на ГЕРБ бе подкрепено от 4-мата съветници на „Демократична България” и така то бе прието. Сумата от 500 000 лева отива за изграждането на паркинги, тротоари и улични ремонти на в квартал А7 в  район „Тракия”.

По предложения на Слави Георгиев отпаднаха и две суми от 80 000 лева. Едното бе за проектиране на конгресен център в Пловдив, а другото за социологическо проучване за 80 000 лева за чистия въздух. Освен тази сума за проучване в бюджета имаше още 70 000 лева.

Въпреки въпросите на Георгиев и съветници от ГЕРБ към зам.-кмета по екология Анести Тимчев какво е това социологическо проучване за 150 000 лева, отговор така и не бе получен.

Предложенията бяха от актуализацията на бюджета на Община Пловдив, като се разпределиха близо 3 млн. лева. С него се вдигнаха и заплатите на общинските служители с 15% след решение на правителството от юли.

Най-големите суми, които се преразпределят от бюджета са 470 000 лева за зоопарка, както и 1,3 млн. лева за улица „Даме Груев”.  Парите обаче ще бъдат компенсирани за ремонта с държавната субсидия, която правителството дава на Пловдив.

От разпределените пари 390 000 лева отиват за ремонт на санитарните помещения на хангарите на Гребната база.

100 000 лева ще отидат за пълнене на дупки в район „Южен” по искане на районния кмет Костадин Язов. Същата сума ще отиде за направата на противопожарни хидранти на Младежкия хълм след като тепето горя преди месец. Искането е от районния кмет Георги Стаменов. Още 500 000 лева ще се дадат по бюджета на „Централен” за ремонт на успоредните улици на „Отец Паисий” – „Рилски метох”, „Станислав Достоевски”, както и подходите от южната страна на Античния театър.

320 000 лева ще се гласуват за направата на 6 нови детски площадки в район „Северен”.  Три автомобила за 75 000 лева пък ще се купят за Пловдивския общински инспекторат.  В сумата ще се дадат и 470 000 лева за аварийния ремонт на покрива на ОУ „Душо Хаджидеков”.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина